داروی ضدسرطان حاوی نانوذرات لیپیدی روی انسان آزمایش می شود
به گزارش وبلاگ بهروز، یکی از شرکت های توسعه دهنده داروی ضدسرطان با استفاده از نانوذرات لیپیدی، قرار است نخستین آزمون های انسانی را روی چند داوطلب مبتلا به تومور صلب سرطانی در اروپا و آمریکا انجام دهد.
به گزارش گروه علمی و دانشگاهی وبلاگ بهروز به نقل از ستاد توسعه ویژه فناوری نانو، شرکت اینترنا تکنولوژیز (InteRNA Technologies) گفت که این شرکت پیروز به دریافت مجوز برای آغاز فاز اول کارآزمایی بالینی روی داروی میکروRNA موسوم به INT-1B3 شده است. این دارو برای از بین بردن تومورهای صلب پیشرفته آزمایش خواهد شد.
INT-1B3 یک نانوذره لیپیدی بوده که با miR-1393a-3p اصلاح شیمیایی شده است. این داور با تجویز سیستماتیک می تواند وارد سلول های سرطانی شود. با توجه به شیوع ویروس کرونا، کارآزمایی بالینی روی این دارو به تاخیر افتاده است و اکنون پیش بینی می شود که آغاز کارآزمایی به نیمه دوم سال 2020 موکول شود. این شرکت قرار است پس از آغاز رسمی کارآزمایی بالینی اطلاعات منتشر شده را به روزرسانی کند.
INT-1B3 یک رویکرد ضدسرطانی است که پتانسیل بالایی برای درمان سرطان دارد، این دارو قادر است روی سلول های سرطانی اثر مستقیم گذاشته، به طوری که با تحت تاثیر قرار دادن ویژگی سرکوب گر سیستم ایمنی تومور، موجب فعال شدن سیستم ایمنی بر علیه تومور سرطانی شود.
در این کارآزمایی بالینی قرار است دوزهای مختلف دارو مورد آزمایش قرار گیرد و میزان دوز به مرور افزایش یابد تا در نهایت میزان ایمنی دارویی و تاثیرات دینامیکی دارو و همچنین تاثیر اولیه INT-1B3 روی بیماران دارای تومور پیشرفته بررسی شود.
انتظار می رود که در این پروژه از 80 بیمار در 12 مرکز بالینی در آمریکا و اروپا استفاده شود. بخش اول این کارآزمایی در کشور هلند و بلژیک انجام می شود که برای این کار قرار است 30 داوطلب ثبت نام کنند، کسانی که از تومور صلب رنج می برند.
روئل شوپولد، مدیرعامل شرکت اینترنا تکنولوژیز می گوید: ماهیت چند هدفی میرکوRNA نشان می دهد که این رویکرد جدیدی برای درمان طیف گسترده ای از بیماری های سرطان است. این داور به صورت هم زمان چند راستا زیست شیمیایی را در تومور هدف قرار می دهد. با توجه به پتانسیل های درمانی میکروRNA، درک ما از مکانیسم اساسی عملکرد INT-1B3 در این پروژه افزایش یافته و تشخیص حامل رهایش دارو به عنوان یکی از اهداف این پروژه خواهد بود. در نهایت ما به دنبال ارائه یک گزینه اصلی برای درمان سرطان هستیم.
منبع: خبرگزاری فارس