روستاها به کانون کسب و کار تبدیل شوند، لزوم مستندسازی آثار فرهنگی و مدنی روستاهای گیلان

به گزارش وبلاگ بهروز، خبرنگاران/گیلان استاندار گیلان، با بیان اینکه روستاها باید به کانون کسب و کار تبدیل شوند، به تجربه پیروز روستای بدون بیکار گیلان اشاره نمود و اضافه کرد: در فرایند تدوین برنامه های توسعه ای نقش و صندلی روستا ویژه دیده می گردد

روستاها به کانون کسب و کار تبدیل شوند، لزوم مستندسازی آثار فرهنگی و مدنی روستاهای گیلان

ارسلان زارع عصر امروز در همایش دهیاران استان گیلان که در سالن الغدیر استانداری برگزار گردید، با اشاره به تقارن فرخنده روز شهرداری ها و دهیاری ها با دهه کرامت، اظهار کرد: تعامل شهرداری ها و دهیاری ها و شوراهای اسلامی توسعه و آبادانی روستاها را به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه ویروس منحوس کرونا حدود چهار ماه و نیم کشور ما و همه ممالک دنیا را درگیر خودش نموده است، اضافه نمود: سختی و دشواری فعالیت در همه عرصه های اجتماعی و اقتصادی بر جوامع تحمیل شده است و لذا شاهد مضاعف شدن کار و کوشش افرادی هستیم که در خط مقدم خدمت رسانی به مردم هستند.

استاندار گیلان، با اشاره به حضور فعال و موثر دهیاران در ایام شیوع کرونا و فعالیت های گسترده و فراگیر آنان، توضیح داد: اعتقاد داریم با وجودهمه سختی ها و مسائل و دشواری ها و محدودیت های اقتصادی و اقتصادی دولت که بخش اعظم آن متاثر از تحریم های غیر قانونی، غیر اخلاقی و ظالمانه استکبار است که بر ملت ایران تحمیل شده، حرکت اثربخشی در عرصه عمران و آبادانی شهرها و روستاهای استان و کشور در حال اجرا است و استمرار دارد.

زارع، حجم زیادی از سرمایه های اجتماعی استان و کشور را ساکن روستا دانست و توضیح داد: جمعیت روستایی علاوه بر اثرگذاری بر حوزه اقتصاد، در حوزه های اجتماعی و فرهنگی نیز نقش معین نماینده دارد.

وی عصاره فرهنگ دیرپای استان را حاصل کوشش های شبانه روزی روستاییان دانست و گفت: بسیاری از دستاوردهای مردم روستایی ما نه تنها آوازه دنیای دارد، بلکه به ثبت دنیای نیز رسیده اند و در دنیا دارای صندلی گرانسنگ فرهنگی هستند.

استاندار گیلان، با بیان اینکه باید از ظرفیت های فرهنگی و تمدنی روستاهای استان گیلان به شایستگی استفاده کنیم، ادامه داد: معرفی این میراث ارزشمند و گرامیداشت آن موجب غرور ملی ما در سطوح مختلف است.

زارع، با تاکید بر لزوم مستندسازی و مکتوب سازی آثار فرهنگی و مدنی ارزشمند گیلان، اظهار داشت: باید بکوشیم این دستاوردها را برای نسل های آینده ماندگار کنیم و در راستای توسعه و ترویج این فرهنگ کوشش کنیم.

وی با اشاره به نقش اقتصادی روستانشینان، یادآور شد: در راستای توسعه و بالندگی و شکوفایی اقتصادی کشور به ویژه در شریطی که با تحریم های ظالمانه روبرو هستیم، بهترینت راهبرد یعنی اقتصاد مقاومتی را در پیش گرفتیم و سال جاری به نام جهش فراوری مزین شده لذا نگاه شهروندان و روستانشینان باید تحقق جهش فراوری باشد.

استاندار گیلان، با بیان اینکه روستاها باید به کانون کسب و کار تبدیل شوند، به تجربه پیروز روستای بدون بیکار گیلان اشاره نمود و اضافه نمود: در فرایند تدوین برنامه های توسعه ای نقش و صندلی روستا ویژه دیده می گردد لذا برای تحقق عدالت اجتماعی نیز باید به نقش محوری روستا و روستانشین بها دهیم و بیش از گذشته برای آن برنامه ریزی داشته باشیم.

زارع، 37 درصد جمعیت ساکن در استان گیلان را روستانشین دانست و توضیح داد: گیلان 2100 روستای بالای 20 خانوار دارد و لذا این روستاها اقتصاد کشاورزی استان را مانا و پایدار می نمایند، زیرا در بخش اشتغال، پایداری اهمیت دارد و می توانیم با برنامه ریزی و هماهنگی و حمایت از روستا و روستانشین به سمت اشتغال کشاورزی برویم.

وی با بیان اینکه استان گیلان از نعمت آب و زمین برخوردار است، اظهار داشت: باران قابل توجه باران به صورت سالانه در گیلان یک موهبت الهی است و نباید مشکل آب برای کشاورزی و کشت محصولات باغی داشته باشیم، ادامه داد: برنج یک محصول کشاورزی استراتژیک بوده و کشت آن در غالب مناطق استان امکان پذر است لذا اگر از منابع آبی و آب بندان ها استفاده بهینه کنیم، با کمبود آب روبرو نخواهیم شد؛ البته طی روزهای گذشته شاهد گلایه روستاییان درخصوص شرایط نابسامان آب هستیم که پیگیری ها در حال اجرا است.

استاندار گیلان، با تاکید بر لزوم تحقق جهش فراوری به ویژه در شرایط تحریم و فشار اقتصادی، متذکر شد: نیازمند تداوم فضای همدلی و وفاق و کوشش و پشتکار همگانی هستیم و دهیاران به عنوان افراد اثرگذار در منطقه خود سهم بسزایی در حفظ این وفاق و همدلی دارند.

وی جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تشویق روستاییان به حفاظت و صیانت از زمین های خود را ماموریت دهیاران دانست و افزود: دهیاران به عنوان خط مقدم حفظ کاربری کشاورزی باید به ایفای نقش بپردازند و مانع از فروش زمین توسط کشاورزان شوند.

زارع، روستاها را محور سرمایه اجتماعی کشور دانست و اظهار کرد: اعتماد به نظام و امیدواری به آینده کشور از دل روستاها شکل می گیرد و دهیاران باید زمینه ای این اعتماد و امیدواری را فراهم نمایند. دولت نیز می کوشد در حوزه زیرساخت ها با وجود همه محدودیت های اقتصادی و اعتباری، کار را با جدیت دنبال کند.

استاندار گیلان، ایجاد سکونتگاه های سالم با رویکرد حفاظت و صیانت از محیط زیست را لازمه توسعه پایدار دانست و گفت: امنیت و آسایش و آرامش و پویایی زمانی محقق می گردد که شاهد مشارکت آحاد شهروندان و روستاییان در اقدامات عمرانی و توسعه ای باشیم و در این راستا از نظرات مشورتی دهیاران استفاده خواهیم کرد.

وی با اشاره به ارتقای بیشتر شاخص های توسعه ای دهیاری های استان طی دو سال اخیر در وزارت کشور، مطرح کرد: وزارت کشور بر شناسایی دهیاران دارای تحصیلات عالیه تاکد دارد تا زمینه ارتقای آنان را برای خدمت بیشتر به مردم در شهرداری و بخشداری فراهم کند لذا همه دهیارات باید دانش و آگاهی خودشان را به روزرسانی نمایند و اشراف کامل نسبت به قانون و مقررات و ضوابط داشته باشند و تنها به مدرک تحصیلی و دوره های آموزشی بسنده ننمایند.

زارع، با بیان اینکه کرونا طی ماه های گذشته شرایط اقتصادی دنیا را با رشد منفی روبرو نموده است، یادآور شد: تحریم و کرونا فشار اقتصادی بر مردم را دوچندان نموده است و لذا نیازمند همراهی و تکریم بیش از پیش مردم هستیم. همه مسئولان تکریم ارباب رجوع را اصل قرار دهند و حسن خلق و تواضع و محبت و دوستی را فراموش ننمایند..

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "روستاها به کانون کسب و کار تبدیل شوند، لزوم مستندسازی آثار فرهنگی و مدنی روستاهای گیلان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روستاها به کانون کسب و کار تبدیل شوند، لزوم مستندسازی آثار فرهنگی و مدنی روستاهای گیلان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید