آشنایی با معروف ترین غذاهای فنلاندی
به گزارش وبلاگ بهروز، بهترین غذاهای فنلاندی
در ادامه معرفی غذاهای کشورهای مختلف جهان امروز می خواهیم سری به کشور فنلاند و شهر هلسینکی بزنیم و در خصوص آشپزی این کشور صحبت کنیم. فنلاند یکی از کشورهای منطقه اسکاندیناوی است و در شمال اروپا قرار گرفته است و آشپزی خاص خود را دارد که به ویژه با آشپزی ما ایرانی ها کاملا متفاوت است. یکی از لذت بخش ترین جنبه های سفر تجربه غذاها و آشپزی محلی آن کشور است و فنلاند هم با غذاهای خوشمزه و متنوعی که دارد تجربه ای منحصر به فرد را در اختیار مسافران قرار می دهد. در این مطلب قصد داریم خوشمزه ترین غذاهای فنلاندی را به شما معرفی کنیم که بیش از همه شهرت و محبوبیت پیدا نموده اند. اگر قصد سفر به این کشور سردسیر اروپایی را دارید می توانید در این مطلب با بهترین غذاهای فنلاندی آشنا شوید و در طول سفر آن ها را امتحان کنید. با خبرنگاران همراه باشید.
پنیر لیپاجوستو | Leipajuusto
نان پنیری لیپاجوستو که به خاطر صدای خاصی که موقع جویدنش ایجاد می نماید به پنیر جیرجیری هم معروف است یکی از معروف ترین خوراکی ها و غذاهای فنلاندی است. این پنیر از شیر آغوز گاو تهیه می گردد و به همین دلیل سرشار از کلسترول است. شیر را پس از جوشاندن و اضافه کردن مایه پنیر داخل قالب های گردی قرار می دهند و در آخر آن را می پزند یا روی آتش گریل می نمایند تا روی آن برشته و طلایی گردد. پنیر لیپاجوستو را معمولا بلافاصله پس از کباب کردن و به صورت گرم می خورند، اما می توان آن را خشک کرد و برای ماه ها و حتی سال ها آن را نگهداری کرد. این پنیر در فرهنگ و زندگی مردم فنلاند صندلی ویژه ای دارد و آن را به شیوه های مختلف می خورند. معمولا این پنیر را به برش های کوچک تقسیم می نمایند و همراه با قهوه سرو می نمایند. گاهی هم آن را همراه با مربای نوعی توت به نام کلودبری می خورند یا به جای پنیر فتا داخل سالاد می ریزند. در اکثر رستوران ها و کافه های هلسینکی و شهرهای دیگر فنلاند می توانید این پنیر خوشمزه را به عنوان عصرانه یا میان وعده ای دلچسب سفارش بدهید و از طعم یکی از معروف ترین غذاهای فنلاندی لذت ببرید.
سوپ ماهی فنلاندی یا لوهیکیتو | Lohikeitto
یکی از معروف ترین غذاهای فنلاندی نوعی سوپ ماهی به نام لوهیکیتو است. این سوپ از ماهی سالمون، سیب زمینی و سبزیجات معطر تهیه می گردد و گاهی با افزودن شیر حالتی خامه ای به آن می دهند. خانواده های فنلاندی این سوپ را اغلب برای شام آماده می نمایند و دور هم می خورند. با این حال شما در سفر به فنلاند و شهرهای مختلف مثل هلسینکی می توانید سوپ ماهی لوهیکیتو را در اکثر رستوران ها سفارش بدهید.
شیرینی پای بلوبری فنلاندی | Mustikkapiirakka
شیرینی پای فنلاندی با ظاهری زیبا و خوشرنگی که دارد در بین محبوب ترین شیرینی ها و غذاهای فنلاندی جا می گیرد. این نوع پای بیشتر از آن که به شیرینی شبیه باشد مثل یک کیک است. در فنلاند این پای خوشمزه را اغلب همراه با قهوه می خورند و تقریبا در تمام رستوران ها و کافه های فنلاند و هلسینکی، پای بلوبری را می توانید سفارش بدهید. از آن جا که میوه بلوبری در فصل تابستان می روید شیرینی پای بلوبری هم شیرینی تابستانی است و از میوه های تازه و خوش طعم در آن استفاده می گردد. اگر در شهر هلسینکی هستید و دلتان یک عصرانه فنلاندی می خواهد یک برش پای بلوبری همراه با یک فنجان قهوه انتخابی فوق العاده خواهد بود.
گوشت گوزن | Reindeer
فنلاند کشوری سردسیر در شمال اروپاست و جمعیت زیادی از گوزن های شمالی در این کشور زندگی می نمایند. به همین دلیل گوشت گوزن نقشی ویژه در آشپزی و غذاهای فنلاندی دارد و غذاهای مختلفی را با آن تهیه می نمایند. مزارع پرورش گوزن در سرتاسر فنلاند وجود دارد و اکثر آن ها به مصرف داخلی می رسند و صادرات کمی از آن ها انجام می گردد. اگر تا به حال گوشت گوزن نخورده اید باید بگوییم که طعم این گوشت تا حدودی شبیه به گوشت گاو، اما بافت سفت تر و طعم بیشتری دارد. در رستوران های فنلاند انواع غذاها را می توانید ببینید که با استفاده از گوشت گوزن تهیه شده اند: از خوراک گوزن گرفته تا استیک گوزن، کباب گوشت گوزن و حتی پاستا با گوشت گوزن!
کالاکوکو | Kalakukko
یکی از غذاهای سنتی فنلاند غذایی به نام کالاکوکو است که شاید برخی توریست ها از طعم آن خوششان نیاید. اما خودِ مردم محلی عاشق آن هستند و آن را یکی از خوشمزه ترین غذاهای فنلاندی می دانند. این غذا یک قرص بزرگ نان است که داخلش با ماهی پر شده است و می توان آن را پای ماهی هم نامید. این غذا به ویژه در کوپیو، مرکز منطقه ساوونیای شمالی محبوبیت زیادی دارد و نانوایی های متعددی کالاکوکو را به فروش می رسانند. حتی رقابت های سالانه کالاکوکو هم در این منطقه برگزار می گردد و آشپزهایی از سرتاسر فنلاند برای رقابت به این جا می آیند.
دلمه کلم | Kaalikääryleet
دلمه کلم یکی دیگر از غذاهای فنلاندی است که البته همان طور که می دانید در بسیاری از کشورهای دیگر مثل کشورهای حوزه بالکان، مدیترانه و خاورمیانه هم وجود دارد. با این حال دلمه کلم در فنلاند به سبک و سیاقی متفاوت تهیه می گردد و معمولا روی آن با کمی مربای لینگون بری یا مورد قرمز صحرایی (lingonberry) تزیین می گردد. از آن جا که دلمه کلم کاملا با ذائقه ما سازگاری دارد اگر دلتان یک غذای آشنا خواست می توانید این غذا را در رستوران ها سفارش بدهید. داخل کلم ها را با گوشت، پیاز و ادویه های مختلف پر می نمایند و بعد همراه با مربای لینگون بری سرو می نمایند.
سوپ نخودفرنگی | Hernekeitto
سوپ نخودفرنگی غذای سنتی خانواده های فنلاند در روزهای پنج شنبه است و در تابستان ها با نخودفرنگی تازه و در سایر فصول با نخودفرنگی خشک شده تهیه می گردد. این سوپ معمولا همراه با گوشت تهیه می گردد و یکی از محبوب ترین غذاهای فنلاندی به حساب می آید. مردم فنلاند عاشق این سوپ سبز و خوشرنگ هستند و آن را همراه با پنکیک یا مربا یا خامه همزده میل می نمایند. اگر دوست دارید یک سوپ سبک و خوش طعم به عنوان شام یا پیش غذا بخورید سوپ نخودفرنگی فنلاندی را حتما سفارش بدهید و طعم آن را امتحان کنید.
سوپ سوسیس | SISKONMAKKARAKEITTO
خب، اسم این غذا آن قدر طولانی و سخت به نظر می رسد که افراد غیر فنلاندی آن را تنها سوپ سوسیس می نامند. سیسکون ماکاراکیتو در زبان فنلاندی به معنای سوپ سوسیس خواهر است که اسمی عجیب برای یک سوپ است. اگر اهل ماجراجویی هستید و دوست دارید غذایی کاملا فنلاندی را سفارش بدهید پیشنهاد می کنیم این سوپ عجیب و خاص را سفارش بدهید. جالب است بدانید که سوسیسی که در این سوپ استفاده می گردد اختصاصا برای این سوپ تهیه می گردد و در هیچ غذای دیگری این نوع خاص از سوسیس را مشاهده نخواهید کرد. این سوسیس خام است و به شکل گرد و قلقلی در آمده و به صورت خام داخل سوپ ریخته می گردد. بنابراین طعم آن بسیار خاص است و با سوسیس هایی که تا به حال امتحان نموده اید مطمئنا متفاوت خواهد بود. با این حال، اگر ذائقه جسوری دارید به سراغ این سوپ بروید و یکی از پرطرفدارترین غذاهای فنلاندی را در طول سفر امتحان کنید.
خوراک کاسرول کلم | Kaalilaatikko
کالیلاتیکو یا کاسرول کلم یکی دیگر از معروف ترین و محبوب ترین غذاهای فنلاندی است. این خوراک سنتی معمولا در فصول سرد سال مصرف می گردد و از گوشت چرخنموده، کلم و سبزیجات تهیه می گردد و در آخر با کمی مربای توت قرمز روی آن را تزیین می نمایند و آن را داخل فر قرار می دهند تا بپزد. اگر به ویژه در فصل پاییز به هلسینکی و فنلاند سفر کردید می توانید در تمام رستوران ها این خوراک خوشمزه و مقوی را سفارش بدهید و از طعم جدید و جالب آن لذت ببرید.
منبع: tripsavvy.com
منبع: الی گشت