کاشت ریحان در گلدان و نحوه پرورش آن برای استفاده خانگی

به گزارش وبلاگ بهروز، ریحان یک سبزی فوق العاده خوشبو، خوش طعم و مفید است. کاشت ریحان در گلدان و پرورش آن در خانه باعث می گردد همواره و همه جا از وجود این گیاه فوق العاده بهره مند شویم. کافی است به هر غذایی چند عدد برگ ریحان اضافه کنیم تا مزه و بوی آن غذا از خوب، تبدیل به عالی گردد. ریحان در بسیاری از غذاها و دسرها مثل پاستا، سس گوجه، سوپ، نودل، آش و … بکار می رود.

کاشت ریحان در گلدان و نحوه پرورش آن برای استفاده خانگی

البته خیلی ها دم نموده ریحان را بجای چای می نوشند که خواص فوق العاده زیادی داشته و خستگی و کوفتگی را در یک چشم بهم زدن از بین می برد. با توجه به خواص بسیار زیاد ریحان، جای تعجبی ندارد که بسیاری از مردم در پی کاشت و پرورش این گیاه در منزل خود هستند. در این مطلب به طور کامل در خصوص پرورش ریحان در خانه آشنا خواهید شد. لطفا تا خاتمه مطلب همراه ما باشید.

بهترین شرایط محیطی برای پرورش ریحان

مثل هر گیاه دیگری، ریحان نیز احتیاج به شرایطی خاص برای رشد دارد. برخلاف بسیاری از گیاهان آپارتمانی و خانگی که احتیاجی کمی به نور خورشید دارند، ریحان برای پرورش در خانه احتیاج به مقدار بسیار بسیار زیادی نور خورشید دارد. بهر حال این گیاه در طول دوره تکامل خود دائم در معرض نور خورشید بوده و همین شرایط هنوز هم پابرجاست. در نتیجه بهترین مکان برای پرورش و کاشت ریحان در گلدان، پنجره های رو به جنوب هستند.

گیاه ریحان به حداقل 6 ساعت نور در طول روز احتیاج دارد. اما اگر پنجره رو به جنوب ندارید، باید با یاری لامپ فلوئوروسنت یا LED نور مورد احتیاج گیاه را فراهم کنید. برای فراهم کردن بهترین شرایط رشد، بهتر است گیاه تا 12 ساعت در معرض نور خورشید یا نور لامپ ال ایی دی دارد. البته اگر قرار است از لامپ بهره ببرید، بهتر است لامپ حداقل 10 سانتی متر از گیاه فاصله داشته باشد. ریحان ساقه محکم دارد و به صورت عمودی رشد می نماید، اگر گیاه ریحان شما به شکل افقی رشد کند یا اینکه ساقه های آن ضعیف و شل باشند، نشان از کمبود نور دریافتی توسط گیاه دارد.

ریحان گیاهی گرما دوست است و در فصل تابستان خیلی عالی رشد می نماید. در فصل زمستان اما باید گلدان را در مکانی گرم و به دور از هوای سرد قرار دهید. همچنین هوای خیلی خشک نیز به گیاه صدمه می زند. بنابراین نباید گیاه را در معرض بادهای گرم و خشک یا سرد و خشک قرار ندهید.

چگونه از گلدان ریحان مراقبت کنیم

خاک گلدان ریحان باید مرطوب باشد اما خاک خیس به گیاه صدمه می زند، همچنین به محض مشاهده اولین نشانه از خشکی خاک، باید گیاه را آبیاری کنید. اگر فضای خانه خیلی خشک است، باید گیاه را در کنار گیاهان دیگر قرار دهید تا هوای اطرافش اندکی مرطوب تر باشد.

از آنجایی که هدف ما از کاشت ریحان در گلدان، خوردن آن است، بهتر است سر هر ساقه اصلی را هرس کنید تا گیاه رشد بیشتری داشته باشد. جالب اینجاست که کندن برگ های ریحان به رشد بیشتر و فراوری برگ های بیشتر یاری می نماید. در نتیجه اصلا نگران چیدن برگ های ریحان نباشید. خاک مناسب برای پرورش گیاه، خاک ارگانیک است که باید از گل فروشی ها یا گلخانه داران تهیه گردد.

برای کود دهی ریحان نیز حتما از کودهای ارگانیک و طبیعی مناسب سبزیجات بهره ببرید. البته کود دهی ریحان فقط در فصل تابستان و به صورت هفتگی و پس از آبیاری انجام می گیرد. در فصل زمستان و پائیز باید کود گیاه را قطع کرد.

اگر منزل تان دارای حیاط، پاسیو، بالکن و تراس است، می توانید در طول فصل تابستان گیاه ریحان را در بیرون از خانه نگهدارید. فقط قرار دادن گیاه جلوی نور داغ تابستان باید به تدریج انجام بگیرد. در اوایل خرداد ماه که دمای هوا در شب به بالای 10 درجه سانتی گراد می رسد، می توان گلدان ریحان را در فضای بیرون نگهداری کرد. ابتدا گیاه را در سایه قرار داده و کم کم آنرا در معرض نور مستقیم خوررشید قرار دهید تا آماده حضور کامل در بیرون باشد. در فصل پائیز و زمستان باید گیاه را به داخل خانه آورده و پشت پنجره نگه دارید.

نحوه کاشت ریحان در گلدان

ریحان را می گردد به صورت بذر در گلدان کاشت، اما با انجام بعضی کارها میزان موفقیت شما در پرورش یک گیاه قوی و مقاوم بیشتر خواهد شد. بذر ریحان در خاکی با دمای 26 درجه سانتی گراد رشد می نماید، همانطور هم که در بالا اشاره شد، گلدان باید دائما در معرض نور خورشید باشد. اما برای کاشت ریحان در گلدان، به لوازمی از قبیل سینی کشت یا سینی نشا، خاک مساعد (ترکیبی از دو پیمانه پیت ماس، یک پیمانه پرلیت و 4 پیمانه کمپوست)، اسپری آب و لامپ ال ایی دی (برای افرادی که پنجره رو به جنوب ندارند) احتیاج دارید.

قدم اول:ابتدا سینی نشا را تا 2 سانت مانده به لبه سینی از خاک پر نموده و سپس آنرا با آب مرطوب کنید.

قدم دوم: با یاری نوک انگشت خود، به اندازه 6 میلی متر درون خاک یک حفره ایجاد نموده و چند عدد بذر ریحان را در حفره قرار دهید و به آرامی روی آنرا با خاک بپوشانید.

قدم سوم: بعداز کاشت بذر، دوباره مقداری آب دهید تا بذر هم مرطوب گردد. اگر سینی کشت شما درب دار است، درب آنرا هم قرار دهید تا رطوبت خاک حفظ گردد.

قدم چهارم: سینی کشت را در مکانی پرنور با دمای بین 24 تا 26 درجه سانتی گراد قرار دهید.

قدم پنجم: رطوبت خاک را به صورت روزانه چک کنید و هر کدام که فکر می کنید رطوبت کمی دارد با اسپری آب دوباره مرطوب کنید. پس از 14 روز بذر ریحان آغاز به جوانه زدن می نمایند.

قدم ششم: همینکه نهال دارای دو یا سه برگ شد، می توانید آنرا به گلدان کوچک یا متوسط منتقل کنید. سپس فرایند مراقبت از گیاه را مطابق با مواردی که در بالا گفته شد، ادامه دهید.

منبع: اتاق

به "کاشت ریحان در گلدان و نحوه پرورش آن برای استفاده خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاشت ریحان در گلدان و نحوه پرورش آن برای استفاده خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید