درمان گیاهی کم خونی

به گزارش وبلاگ بهروز، گنجاندن جوانه گندم، ماش، جو و بعضی از بذر سبزیجات مانند یونجه، شبدر، شاهی (هم خوردن بذر و خود سبزی) در رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری کم خونی برای درمان مفید است.

درمان گیاهی کم خونی

کم خونی، شایع ترین اختلال خونی بوده و زمانی اتفاق می افتد که میزان کافی از گلبول های قرمز در خون موجود نباشد. کم خونی به دلایل متعددی رخ می دهند که دانستن و در نظرداشتن این علت ها، عامل اساسی در درمان کم خونی محسوب می گردد.

بدین خاطر کهکم خونی ام الامراض است وسبب بسیاری از بیمـاری های دیگرمی گردد و آمار های نگـران نمایند ه ای از فقر آهن و کم خونی در بین ایرانی ها بخصوص خانم ها و دختران ایرانی به گوش می رسد، آنالیز راه های درمان آن از اهمیت ویژه ای برخورداراست.

درطب امروزی درمان کم خونی غالباً با قرص های شیمیایی است که اگر چه مختصری هم مفید واقع شوند، ولی دارای عوارض زیادی است.

امیر محمد عطارنژاد، کارشناس گیاهان دارویی در این باره می گوید: علل مختلفی می تواند باعث بروز بیماری کم خونی در افراد گردد که مهمترین آن ایجاد مشکل در قسمت طحال است، زیرا در صورتی که طحال فردی دچار مشکل باشد گلبول سازی در آن صورت نخواهد گرفت و فرد به بیماری کم خونی مبتلا خواهد شد. عطارنژاد اعلام نمود:

از عوامل دیگربیماری کم خونی در افراد کمبود آهن و وجود بعضی میکروب ها است که به دلیل عدم رعایت بهداشت وارد بدن فرد بخصوص دستگاه گوارش شده و بیماری های اعصاب نیزازدیگرعوامل ابتلا به کم خونی در افراد است.

این کارشناس گیاهان دارویی با بیان این نکته که مصرف بعضی مواد غذایی برای درمان بیماری کم خونی مفید است، بیان کرد: برای رفع شدن کم خونی خوردن میوه ها، سبزیجات، مغزها، حبوبات، گوشت قرمز بدون بافت چربی، گوشت پرندگان بخصوص گنجشک، خوردن سویا، ذرت، لبنیات کم چرب موثر است.

وی درخواص بعضی جوانه ها دردرمان بیماری کم خونی گفت: گنجاندن جوانه گندم، ماش، جو و بعضی از بذر سبزیجات مانند یونجه، شبدر، شاهی (هم خوردن بذر و خود سبزی) در رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری کم خونی برای درمان مفید است.

عطارنژاد توصیه کرد:افرادی که به دلیل ورود میکروب به دستگاه گوارش به بیماری کم خونی مبتلا شده اند باید بهداشت را رعایت نمایند تا مجددا به این بیماری پس از درمان مبتلا نشوند.

این کارشناس گیاهان دارویی درمورد عرقیات موثردر درمان بیماری کم خونی گفت: مصرف عرق گیاهان بادر نجبویه، افتیمون، بهار نارنج، گل سرخ، دارچین برای افراد کم خون مفید است و آن ها می توانند از این گیاهان به صورت دمنوش نیز برای درمان بهره ببرند. وی افزود: میل کردن دمنوش اسطوخودوس، گزنه، بذر کرفس، سیاهدانه، خرفه برای درمان بیماری کم خونی مفید است و افراد می توانند همراه با ماست ازآن برای درمان بهره ببرند و ازخاصیت آن ها کاسته نخواهد شد.

عطارنژاد ابراز داشت: مصرف زنجبیل، دارچین همراه با لیموترش و عسل نیز می تواند برای درمان بیماری کم خونی مفید باشد. این کارشناس گیاهان دارویی با بیان این نکته که خوردن بعضی میوه ها نیز در درمان بیماری کم خونی مفید است، بیان کرد: خوردن سیب زرد، به، آناناس، گرمک، گیلاس، انگور زرد و قرمز در رفع کردن کم خونی نقش مهمی دارند.

وی ابراز داشت: افراد کم خون باید پیاده روی را فراموش ننمایند و داشتن آرامش اعصاب هم به دلیل اینکه وقتی سیستم عصبی فرد آرامش داشته باشد سوخت و ساز و فعالیت طحال افزایش می یابد، موثر است و به فعالیت کبد و کلیه ها هم برای دفع سموم بدن هم یاری می نماید.

عطارنژاد در خاتمه گفت: با توجه به این که بسیاری از علائم مهم و شایع کم خونی مانند زود خسته شدن، رنگ پریدگی و... ممکن است با بیماری های دیگر اشتباه گرفته شوند و بنابراین، مهم است که افراد آزمایش خون داده و از میزان سلول های خونی خود باخبر شوند.

منبع: آفتاب یزد

منبع: فرادید

به "درمان گیاهی کم خونی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان گیاهی کم خونی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید